Yoga is beleven

Yogadocente Sylvia

Het was in Lombok dat deze voormalige danseres echt kennismaakte met yoga. ‘Dat is inmiddels 25 jaar geleden, in een tijdsperk dat yoga nog niet Insta Fabulous was’, aldus yogadocente Sylvia Wünschmann.

Op dat moment was yoga nog een onbekende wereld voor veel mensen in Nederland. ‘Tijdens mijn dansopleiding wees mijn dansdocent mij op yoga. Niet veel later vertrok ik naar Lombok en maakte kennis met een lokale yogi. Nee, de populaire yoga teacher trainingen waren er toen nog niet. De reden voor mijn vertrek naar Lombok was het opzetten van een restaurant, om werkvoorziening te creëren voor de lokale mensen. Iedere ochtend startte ik de dag met mijn rek- en strekoefeningen. De locals zagen dit en brachten me in contact met deze yogi. Daar begon voor mij de echte basis van Hatha yoga’.

Instagram out, breathing in

‘In Lombok maar ook daarna, terug op vertrouwde Nederlandse bodem, leerde ik yoga steeds meer te beleven. Mijn Amsterdamse leraar Anil Sethi, inmiddels 72 jaar oud, liet mij inzien waar yoga over gaat, namelijk je hart openstellen en de kracht van kwetsbaarheid durven tonen’.

Naast het lesgeven; groepslessen zoals pilates, BBB en body shape, callanetics en dansen bij een modern dansgezelschap, pakte ik yoga volledig op. Nadat Babs & Marcel (Babs ken ik uit de danswereld en Marcel van zijn workouts) mij hebben gevraagd om les te komen geven, heb ik me verder ontwikkeld tot diegene die ik nu ben.

Inmiddels is Sylvia dan ook een vertrouwd gezicht binnen YogaSchool Breda. ‘Yoga voel je in je lijf, yoga is beleven. Voel je ademhaling door je aders stromen. Tijdens mijn yogalessen kan ik dit niet vaak genoeg zeggen. Ademhaling is belangrijker dan je pose. Neem de tijd voor je pose, om in je pose te komen. Leer je lichaam kennen, ben goed voor je lichaam, dan is jouw lichaam ook goed voor jou.’

Marcel Wille

Marcel Wille

Ik heb een passie voor een positieve, gezonde leefstijl waarbij beweging, ontspanning en verantwoorde voeding centraal staat. Zo bereik je tenslotte de beste versie van jezelf. En dat willen we toch stiekem allemaal? Mijn doel is om mijn omgeving te inspireren om actief en bewust te leven.

Laat een reactie achter

Recente Berichten

Follow Us