Nieuws

De efficiënte Boothouding of Naukasana is een geweldige yogapose om je buikspieren te verbeteren. Het versterkt ook de rugspieren en de heupflexoren en traint je evenwicht en concentratievermogen. Daarnaast helpt deze houding om spanning en stress los te laten.
Niet bij iedereen ziet de Danser of Natarajasana er zo sierlijk uit als bij Babs ;). Maar niet iedereen heeft dan ook een achtergrond in klassiek ballet.
'Je denkt je lichaam te kennen en dan is er opeens die spreekwoordelijke muur. Mijn zwangerschap maar vooral ook de periode na de bevalling was een tijd van herstel en verwerking. Yoga heeft mij geholpen om opnieuw vertrouwen te krijgen. En weer bevriend te raken met mijn lijf. De diepe ontspanning tijdens een yogales brengt mij weer in contact met mezelf en geeft me zelfvertrouwen.'
Op vrijdag 12 april om 11.15 uur geeft Marcel Wille een Masterclass Vinyasa Yoga. Twee uur lang neemt hij je mee in de wereld van Vinyasa. En na afloop ga je samen met de andere yogi’s lunchen in KAFE. Chef Emilio bereidt een smaakvolle Picnic tafel met daarop een variatie van versgebakken brood met verschillende toppings vergezeld door twee heerlijke salades en drie housemade dressings.
Een uitdaging voor vele beginnende yogi's, de omgekeerde houding zoals de handstand. Je hebt optimale controle over je lichaam nodig en dat vergt vooral veel training. En als het dan eenmaal lukt, dan ervaar je verschillende voordelen.
Lig je 's nachts vaak wakker? Val je maar niet in slaap door allerlei gedachtes? Piekeraars opgelet! Door deze eenvoudige slaapmeditatie slaap jij binnenkort als een roosje.
Of het nu 20 of 30 keer kauwen is op een hap eten, veel mensen ervaren rustig en bewust eten als iets lastigs. Op de bank voor de televisie, aan tafel met kleine kinderen of whatsappen en eten tegelijk. Het leidt je allemaal af van goed kauwen en een goede spijsvertering. En dat terwijl snel eten zo slecht is voor onze gezondheid. Deze meditatie helpt je bij mindful eten. 

We passeerden op het pad van Patanjali al drie stops. Zo vertelde ik je over Yama, Niyama en voeren we tijdens onze yoga practice verschillende Asana's (houdingen) uit. Onze reis bevindt zich momenteel halverwege, bij de 'halte' Pranayama. De basis hebben we 'onder de knie', het is nu een kwestie van het vinden van de juiste sleutel tot je innerlijke wereld. Oei, klinkt dat vaag? Is het niet helemaal hoor, ik leg het je uit!

In de wereld van yoga en Ayurveda wordt de viparita karani vaak aangeraden bij lichamelijke ongemakkenDeze benen-tegen-de-muur houding is niet alleen heel relaxed maar helpt bij slaapproblemen, misselijkheid, PMS, een betere spijsvertering en brengt de geest echt tot rust.
Eet je deze kerst voor het eerst veganistisch of krijg je misschien visite over de vloer die vegan eet? Op zaterdag 8 december organiseert Black & White KAFE een kookworkshop Healthy & Vegan Kerstdiner. Emilio en Marcel geven je tijdens deze workshop inspiratie voor het kerstdiner. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag en proeven!
Het was in Lombok dat deze voormalige danseres echt kennismaakte met yoga. ‘Dat is inmiddels 25 jaar geleden, in een tijdsperk dat yoga nog niet Insta Fabulous was’, aldus yogadocente Sylvia Wünschmann.

Eerder vertelde ik je al over het achtvoudige pad van yoga, geschreven door Patanjali. De 'vader' van yoga beschrijft in de Yoga Sutra's acht stappen om verlichting te bereiken. De eerste twee fases, yama en niyama, geven aan wat je beter wel of niet kan doen. Samen bevatten ze 10 morele levensprincipes om zo een betere versie van jezelf te worden. Voor veel yogi's het begin van een bijzondere en persoonlijke reis. Iets voor jou?

Zit jij vaak hele dagen achter je computer? Of heb je een ander zittend beroep? Dan is het belangrijk om het gebied rondom je bekken soepel te houden. Langdurig achter elkaar zitten kan dit gebied namelijk flink stijf maken. Een rondje wandelen tijdens de lunchpauze kan hier al bij helpen. Maar mediteren is ook een mogelijkheid. Er is een hele fijne Office Meditatie die helpt bij het stretchen van je lichaam. Een kleine moeite met groot effect. 
Nog drie weken voordat de eerste editie van Dutch Health Event plaatsvindt. Hét event in Breda waar FOOD, BODY, WORK & MIND samenkomen. Laat je op zaterdag 27 oktober inspireren door de verschillende professionals van zakelijk & health center 72 Business. Verrijk je kennis dankzij de verschillende lezingen over gezond eten, bewust omgaan met lichaam en geest maar ook over een healthy work-life. Verleg je grenzen!

Op zaterdag 27 oktober, 11.00 uur begint de nieuwe Get in Shape. Vanaf die dag ga je 4 weken lang aan de slag, onder begeleiding van Babs & Maartje, om het voor jou...

‘Ik kreeg hem gewoon niet meer dicht, mijn broek in maatje 44.’ Het was diezelfde ochtend, ruim een jaar geleden, dat Gwen besloot om echt iets aan haar overgewicht te doen. Ze werd fanatiek lid bij Black & White Sportsclub en viel 13 kilo af. Alleen die laatste kilo’s bleven maar plakken. Met trots vertelt Gwen hoe de Get In Shape cursus haar dat extra zetje in de rug gaf.  

De eerste keer dat ik over Patanjali en het achtvoudige yogapad hoorde, was het net alsof ik naar Chinees aan het luisteren was. Het was echter een Indiër die Engels sprak en allerlei woorden in het Sanskriet benoemde. Natuurlijk kende ik wel enige asana's in het Sanskriet maar daar hield het al snel op. Het was voor het eerst, daar in Rishikesh, dat ik echt kennis maakte met yoga. En dat betekent veel meer dan lenige lichamen in ingewikkelde houdingen...

Op vrijdag 12 april om 11.15 uur geeft Marcel Wille een Masterclass Vinyasa Yoga. Twee uur lang neemt hij je mee in de wereld van Vinyasa. En na afloop ga je samen met de andere yogi’s lunchen in KAFE. Chef Emilio bereidt een smaakvolle Picnic tafel met daarop een variatie van versgebakken brood met verschillende toppings vergezeld door twee heerlijke salades en drie housemade dressings.
Virabhadrasana gaat om de innerlijke Krijger en het innerlijke gevecht. Het is één van de bekendste yoga teksten uit de Bhagavad-Gita, namelijk de dialoog tussen de twee gevreesde krijgers Krishna en Arjuna.

Na de zomervakantie maken we ons op voor het najaar. Vasten, detoxen, ontslakken of ontgiften; het is al duizenden jaren oud en dé manier om je gezondheid te verbeteren en overbodige kilo’s te verliezen. Black & White Sportsclub biedt in samenwerking met YogaSchool Breda en vegan hotspot Black & White KAFE een detox cursus aan. Tijdens deze cursus nemen we je stapsgewijs mee om op een verantwoorde manier lichaam en geest te reinigen.

Dan staat ze achter de receptie, geeft ze een yogales of helpt ze spontaan mee bij het uitserveren in KAFE. Alleskunner Yvonne werkt alweer twee jaar bij Black & White Sportsclub. Een mooie reis tot nu toe dankzij nieuwe inzichten en een klein wonder als kers op de taart. Nieuwsgierig? Lees snel verder.
Bij yogahoudingen denken we vaak alleen aan ons fysieke lichaam. We willen sterker en leniger worden. Het is deze buitenste laag waarmee we ons vaak identificeren. Zo is yoga bijvoorbeeld een eigen leven gaan leiden op Instagram. Foto's met daarop mooie en flexibele mensen in de meest ingewikkelde yogaposes. Maar al die foto's hebben soms weinig gemeen met de kracht, gezondheid en vitaliteit achter de yogafilosofie. Ik vertel je waarom.

Ze is nog maar net terug van haar rondreis door Zuidoost-Azie en Australië en staat nu alweer te knallen tijdens de Power, XCO en Pilates. Sarina is weer helemaal terug...

De Adho Mukha Svanasana is misschien wel de allerbekendste yogahouding. En het lijkt heel simpel, totdat je 5 ademhalingen in deze houding staat. Dan merk je dat (wils)kracht en flexibiliteit om de hoek komt kijken. Vier redenen om toch regelmatig in de Downward Facing Dog te staan.
Donderdag 21 juni 2018 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yoga Dag. Het doel van deze bijzondere Yoga Dag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving en daarom nodigen we iedereen uit: doe mee met de Yoga Dag bij Yogaschool Breda en Black & White Sportsclub, namasté!
Het zweet loopt over mijn voorhoofd, ik voel mijn armen haast niet meer en mijn linkervoet slaapt. Mijn buurvrouw links wiebelt op en neer. Het maakt allemaal niet uit, ik heb het haast amper door. Mijn blik volledig gefocust naar boven (urdhva drishti), adem in, adem uit. En dan hoor ik hem zeggen:"Smile, don't look so serious. Daar krijg je rimpels van. It's just yoga, it's just life". 
We ademen gemiddeld 16 keer per minuut, eten meerdere keren op een dag en verzorgen ons lichaam met allerlei producten. De eerste twee zijn natuurlijk essentieel voor ons bestaan maar zorgen ook voor allerlei gifstoffen in onze cellen, darmen, organen en vetweefsel. Net zoals onze dagelijkse verzorgingsproducten, te denken aan bodylotion, crèmes en deodorant. Deze toxines kunnen invloed hebben op onze spijsvertering en vormen een waar paradijs voor bacteriën, schimmels en parasieten. Yoga is een efficiënte manier om lichaam en geest te reinigen, om zo vitaal en gezond mogelijk door het leven te gaan. Het is onlosmakelijk verbonden met detoxen of ontgiften. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk precies?
Ga je binnenkort op vakantie? Maak gebruik van onze vakantieservice en geef je abonnement tijdelijk door aan een familielid, vriend of collega. Hij/zij kan dan gratis sporten, op jouw lidmaatschap. En het is zo geregeld! 
Vasten, detoxen, ontslakken of ontgiften; het is al duizenden jaren oud en dé manier om je gezondheid te verbeteren en overbodige kilo’s te verliezen. YogaSchool Breda biedt in samenwerking met Black & White Sportsclub en vegan hotspot Black & White KAFE een detoxcursus aan. Tijdens deze cursus nemen we je stapsgewijs mee om op een verantwoorde manier lichaam en geest te reinigen.
Denkt men aan een vegetarisch of veganistisch dieet, dan denkt men vaak al aan allerlei tekorten. Maar of je nu een volledig plantaardig eetpatroon volgt of ‘gewoon’ eet, het is aan te raden zo gevarieerd mogelijk te eten, bij wat voor voedingspatroon dan ook. Op zaterdag 21 april geeft Marcel antwoord op jouw vragen rondom plantaardig eten. Tijdens de workshop ‘How to Eat Vegan?’ krijg je veel informatie over vegetarisch eten of helemaal plantaardig. Hier alvast een overzicht van de meest besproken vitaminen en mineralen onder vegetariërs en veganisten.
Ben jij een doorgewinterde vleeseter? Of misschien al flexitariër? Wij dagen jou uit om deel te nemen aan de Vegan Challenge. Vanaf 1 april, 30 dagen lang, compleet plantaardig eten....
Veel fanatieke yogabeoefenaars zijn vegetarisch of veganistisch. Hierdoor ontstaat bij sommigen het idee dat vlees een ‘no go’ is als je regelmatig een yogales pakt. Maar is dat ook zo?
Regelmatig krijgen wij vragen over voeding. Vragen zoals ‘wat is tegenwoordig nog gezond?’ of ‘krijg ik wel voldoende eiwitten binnen?’....

KAFE is voortaan ook op zaterdag geopend en zaterdag 3 maart as kun je, als clublid Black & White Sportsclub/YogaSchool Breda, gebruik maken van een heerlijke ClubLunch. Deze lunch bestaat...

Sinds 8 januari is Black & White KAFE geopend. Voorlopig hanteren we de openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 16.00 uur. Mocht je een heerlijke latte of...

Een smoothie in de herfst? Ja, dat kan! Deze herfst smoothie van Rens Kroes bewijst het. Ingrediënten: handjevol stukjes flespompoen 1 banaan kaneelpoeder naar smaak vanillepoeder naar smaak 1 kruidnagel 1...

Yoga tijdens de zwangerschap is heel erg goed voor de (aanstaande) moeder en voor het ongeboren kindje. Het wordt zeker aangeraden om tijdens deze periode vooral in beweging te blijven....

Tegenwoordig is het heel gewoon om zoveel mogelijk taken in 1 dag te proppen. Hier zijn wel met zijn allen ondertussen heel goed in geworden, schijnbaar. Zo blijkt namelijk dat...

Die uitgeholde pompoenen met Halloween hebben toch wel iets he? En pompoenen zijn sowieso lekker en voedzaam. Dus onze Laura (ze sport bij Black & White Sportsclub) besloot dit te...

Rugpijn is een veelgehoorde klacht en je kan er dan ook in allerlei vormen en gradaties last van hebben. Wanneer rugpijn veroorzaakt wordt door een zwakke core en/of een verkeerde...

Het herfstweer laat zich weer steeds vaker zien. Tijd voor een lekkere warme soep. Deze keer een goed gevulde courgettesoep! Gevulde courgettesoep voor 2 personen. Ingredienten: 2 courgettes klein blikje mais 1...

Yin Yoga staat bij YogaschoolBreda een aantal keer per week op het rooster. Nieuwsgierig naar deze les? Doe een keer mee! Yin yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij...

Over deodorant zijn de laatste jaren verschillende berichten naar buiten gekomen. Je hebt de berichten over ongezonde stoffen in deo’s vast wel gelezen. Tijd om eens uit te zoeken wat...

Een tijdje geleden lieten we al een hele handige infographic zien met gezondheidsweetjes over de walnoot. Deze keer is de cashewnoot aan de beurt. Cashews zijn gezond en veelzijdig. Zo bevatten...

“Ik begin maar niet aan yoga, want ik ben niet lenig”. Heb je dit iemand wel eens horen zeggen? Jammer dat de gedachte nog steeds bestaat dat je lenig moet...

In het kader van ‘weer gezond eten na de vakantie’, hier een heerlijk en simpel recept voor een maaltijdsalade. Inclusief zomers tintje om nog een beetje in vakantiesferen te blijven…...

De zomervakantie zit erop. Hopelijk heb je een heerlijke vakantie gehad en heb je genoten van de rust, zon, zee en gezelligheid en ben je weer helemaal opgeladen. Maar om...

Een avondje niks te doen in de vakantie en toevallig nog wat kristalsuiker achterin je keukenkastje en wat honing en olijfolie? Meer heb je niet nodig om een relax-avond te...

Noten zijn gezond! De Notenkoerier heeft op zijn website hele handige infographics over alle verschillende noten. Hier alvast alle ins & outs van de walnoot in een handige afbeelding....