Yin Yoga

Yin Yoga is onze zachtste vorm van yoga en een heerlijke yogales voor meer ontspanning. We werken volgens het principe van Paul Grilley, de grondlegger van Yin Yoga. Marcel volgde zijn opleiding in Londen.

 

Bij Yin Yoga blijven we langer in een zelfde houding, wel zo’n 3 tot 5 minuten. Je ‘zinkt’ dus langzaam weg in een steeds diepere houding. Deze ontspannende (Yin) houdingen zorgen dat het bindweefsel en kraakbeen rondom de gewrichten worden gestimuleerd. We werken met zittende en liggende oefeningen waarin de spijsvertering geactiveerd wordt en de totale innerlijke rust toeneemt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals blocks, bolsters en dekens om meer te ontspannen en helemaal los te laten. Yin Yoga is uitermate geschikt voor mensen met rugklachten.

 

Ben je erg gehaast of ongeduldig? Dan is Yin Yoga echt iets voor jou. Naast alle fysieke voordelen, helpt deze vorm van yoga je ook om geduld, concentratie en acceptatie te cultiveren. De meditatie op het einde van de yogales, zorgt voor extra ontspanning van lichaam en geest.