Detox cursus

DETOX, ontgiften van lichaam en geest

Vasten, detoxen, ontslakken of ontgiften; het is al duizenden jaren oud en dé manier om je gezondheid te verbeteren en overbodige kilo’s te verliezen.

YogaSchool Breda biedt in samenwerking met Black & White Sportsclub en vegan hotspot Black & White KAFE een detoxcursus aan. Tijdens deze cursus nemen we je stapsgewijs mee om op een verantwoorde manier lichaam en geest te reinigen.

Detoxkuur voor een juiste zuurbalans

Onze hedendaagse voeding bestaat vaak uit te veel vlees, vetten en suiker die meer zuur aanmaken in het lichaam. Doordat we daarnaast te weinig groenten en fruit binnenkrijgen, is bij veel mensen de zuurbalans verstoord. Door een teveel aan zuren, heeft het lichaam moeite met het afvoeren van gif- en afvalstoffen. Er ontstaat een verstoorde zuurbalans en dit leidt vaak tot gezondheidsproblemen zoals een zwak immuunsysteem, stofwisselingsproblemen, jicht, aandoeningen aan de luchtwegen en overtollige kilo’s. Een detoxkuur ondersteunt je lichaam en geeft lichaam en geest de juiste boost.

Door middel van een (bijzonder goed getest en succesvol) stappenplan is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan de detoxcursus. Je start met een voorbereidende fase waarin je je lichaam klaar maakt voor de grote schoonmaak. Dan volgt de detoxfase om vervolgens de kuur op een verantwoorde manier af te bouwen. Dankzij een overzichtelijk schema is het heel gemakkelijk om de kuur te volgen, zonder ingewikkelde fratsen. En jij bepaalt zelf het zwaarteniveau, passend bij jouw dagelijks leven en lichaam.

Inhoud Detox

Door alle gif- en afvalstoffen goed af te kunnen voeren, is het belangrijk dat je veel drinkt. Zo bestaat de detoxkuur uit verschillende theesoorten met speciaal samengestelde kruidenmelanges. Ook drink je veel groenten- en fruitsappen en eet je volgens ons professioneel samengesteld voedingspatroon. De detoxkuur bevat alle recepten die thuis eenvoudig zijn te bereiden.

Ben je druk met je werk of kinderen, bang om toch niet te kunnen voldoen aan de eisen van de (simpele) recepten? Voor een speciaal tarief (€17,50 per dag) haal je dagelijks je versbereide detoxkuur op bij Black & White KAFE, YogaSchool Breda of Black & White Sportsclub.

Data

Op 23 maart 2019 starten we weer met een detoxcursus, de eerste bijeenkomst is om 11:15 uur in KAFE. Tijdens deze bijeenkomst staat de zogenoemde afbouwfase centraal. Wat kun je verwachten? En welke yogalessen en/of groepslessen kun je volgen tijdens de voorbereiding op de detoxkuur? Je ontvangt een introductiepakket bestaande uit voedings- en bereidingstips.

Ook kun je aangeven of je gebruik wil maken van de afhaalservice. Jouw versbereide smoothies en maaltijden staan dan op het gewenste tijdstip klaar, op de YogaSchool, de Sportsclub of KAFE. Gemakkelijk en zonder zorgen over wat je wel en niet ‘mag’ eten of onnodige discussies te voeren met huisgenoten over het avondeten. Is jouw doel ook om enkele kilo’s af te vallen? Het is mogelijk om iedere week op onze Tanita weegschaal jouw gewicht, vetpercentage, spiermassa en metabolische leeftijd in kaart te brengen.

30 maart vindt de tweede meeting plaats, zelfde tijd, zelfde locatie. Vervolgens zal je op 6 april starten met de detoxfase van maximaal vijf dagen.

Is jouw doel ook om enkele kilo’s af te vallen? Het is mogelijk om iedere week op onze Tanita weegschaal jouw gewicht, vetpercentage, spiermassa en metabolische leeftijd in kaart te brengen.

Detox Fase

Doordat je tijdens deze fase heel ‘zuiver en puur’ gaat eten, kan het zijn dat je lichaam ‘afkickverschijnselen’ vertoont. Koffiedrinkers kunnen de eerste dagen bijvoorbeeld wat hoofdpijn ervaren. Om dit zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk een goede afbouwfase door te gaan. Drink vooral veel water, rust voldoende en onderneem activiteiten die voor jou goed voelen. Maak een wandeling door de natuur, neem een warm bad, bezoek de sauna of laat je lekker masseren.

Bijdrage

De bijdrage voor deze cursus is slechts  €39,- voor leden en voor niet leden €59,-.

Klik hier als je lid bent van YogaSchool Breda om je in te schrijven via de webshop. Geen lid? Meld je aan via dit boekingsformulier en betaal direct zodat je verzekerd bent van een plaats!