Ashtanga Yoga

Conditie, kracht, energie, flexibiliteit en ontspanning zijn de elementen die Ashtanga Yoga zowel intensief als uitdagend maken. Deze actieve vorm van yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende yoga poses (asana’s), deze lopen dynamisch in elkaar over. Ashtanga verdrijft gifstoffen uit je lichaam, het is een zuiverende vorm van yoga. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd. Veel drinken voor en na de les is dus belangrijk. Dit voorkomt tegelijkertijd uitdroging wat stijfheid van de spieren kan veroorzaken.

 

Bij Ashtanga gebruik je een bepaalde ademtechniek die Ujjayi wordt genoemd. Verder zijn bandha’s belangrijk; plekken in je lichaam waar je tijdens het ademen je energie naar toestuurt én die je vasthoudt door aanspanning van de spieren. In Ashtanga leer je deze energiepunten te onderscheiden en te controleren.

 

Tijdens de les werken de yogadocenten met zachte en fysieke begeleiding om je goed in de pose te krijgen zodat je optimaal resultaat krijgt van je practise. Zo volgde Marcel een vierjarige opleiding in Bali bij één van de eerste Westerse grootmeesters Prem Carlisi, David Swenson en David Williams.

 

“Practice Ashtanga Yoga and all wil come!” – Sri Pattabhi Jois